Home

Eikenhout

Toebehoren

Bestellijst

Eiken bijgebouwen

Sokkels

Aanbevelingen en links

Contact

Aanbevelingen

Voor de bescherming van het hout kunnen we onderstaande producten eventueel meeleveren met uw bestelling.

Houtworm bestrijdingsmiddel is ter preventie van activiteit van houtworm in het hout. U kunt de balken behandelen zodra de constructie staat en indien nodig nog een keer nabehandelen. Met 1 liter doet u preventief +- 8 m2. Voor de actuele prijzen kunt u hier kijken.

Een matte lak (HK lasuur) kunt u gebruiken om het hout te beschermen tegen weersinvloeden. Het hout wordt daardoor iets donkerder, maar het vergrijst dan niet meer. Deze lak is naar wens ook in diverse kleuren leverbaar.

Daarnaast leveren we ook een product met de naam Nano Dry, dit is een soort impregneer met een matte finish, waarvan het hout niet donkerder kleurt zoals bij de HK Lasuur wel het geval is. Dit middel is na het drogen 'onzichtbaar' en zorgt er ook voor dat het hout niet grijs wordt.

Indien u het wilt lakken met de HK Lasuur of de Nano Dry, dan dient u er rekening mee houden dat u de delen die 'in het weer staan' ongeveer eens per 3 jaar opnieuw moet lakken.
Wilt u juist dat het hout op een natuurlijke manier vergrijst, dan raden we u af om deze producten te gebruiken. Eikenhout is een duurzame houtsoort welke ook zonder behandeling jaren lang blijft staan.

Voor de actuele prijzen kunt u hier kijken.

Nuttige links

Traditionele houtbouw:
http://www.vdelsenhoutbouw.nl

Vergunning nodig voor uw project?
https://www.omgevingsloket.nl

Over hout:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eiken_(hout)
http://www.fscnl.org

Houtworm en bestrijding:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Houtworm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EIKENHOUTBESTELLEN . NL © 2013